Alina Alexandru

Psihoterapeut Integrativ

Contact

Tel: 0755.060.091

Email: [email protected]

Web: www.alinaalexandru.ro

Despre speaker

De când se cunoaște, Alina a fost atrasă de oameni și de poveștile lor. În trecut, ea a lucrat ca jurnalistă și apoi și-a îndreptat atenția către psihoterapie. Experiențele trăite de-a lungul vieții au contribuit la pregătirea sa pentru a fi alături de oameni și a-i asculta.

Alina se simte onorată de fiecare dată când primește încrederea celor din fața ei, care își dezvăluie esența în toată complexitatea sa: relațiile, amintirile, emoțiile, gândurile, visele și planurile lor de viitor. Ea este recunoscătoare pentru oportunitatea de a fi un ghid în călătoria fiecărui individ către o mai bună înțelegere a sinelui autentic și a conexiunii cu vitalitatea și creativitatea interioară.

Alina crede ferm că fiecare persoană are o parte sănătoasă, capabilă să depășească obstacolele. Această parte este ca o mică lumină strălucitoare în întuneric, care ne ajută să depășim greutățile. Este ca și cum sufletul nostru ne arată cine suntem cu adevărat. Auto-cunoașterea reprezintă cea mai prețioasă și dificilă formă de cunoaștere, dar efortul depus merită pe deplin.

A ne cunoaște pe noi înșine este foarte important, chiar dacă este o provocare mare. Dar merită să depunem efortul pentru că, atunci când ne cunoaștem cu adevărat, putem lua cele mai bune decizii pentru noi înșine și putem trăi o viață frumoasă și împlinită.

Pentru a face asta, trebuie să ne uităm cu atenție în oglindă și să descoperim esența noastră interioară. Nu este vorba doar de aspectul nostru fizic sau de lucrurile pe care le avem, ci de ceea ce suntem cu adevărat în interior. Așa putem avea o viață fericită și  putem să fim cu adevărat noi înșine.

Alina a urmat numeroase studii suplimentare, conferințe și workshop-uri pentru a-și dezvolta expertiza în domeniul său.

Studii si formare

2022- prezent – Master Psihologia Traumei, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti

2017-2021 – Formare in psihoterapie, Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, Bucuresti.

2016-2019 – Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Spiru Haret, Bucuresti.

2006-2008 – Master Campanii de Comunicare in Relatii Publice si Publicitate, Universitatea din Bucuresti.

2001-2005 – Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti.

Studii suplimentare, conferinte si workshop-uri

25-26 noiembrie 2022 și 9 decembrie 2022 – Traumele de relație, Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei, Bucuresti.

16 octombrie 2021 – Evaluare si interventie primara in situatii de pierderi si dolii, Asociatia ExperPsy, Bucuresti

23-25 iulie 2021 – Psihoterapia online. Evaluare și intervenție psihoterapeutică integrativă, Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, Bucuresti.

04-05 decembrie 2020 – Explorarea dimensiunii biologice/somatice în psihologia clinică și psihoterapia integrativă. Aplicații privind tehnici de lucru cu corpul și a unor exerciții de relaxare, de meditație și mindfulness, Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, Bucuresti.

04 – 06 iunie 2020 – Evaluare psihologică clinică și intervenții psihoterapeutice integrative pentru tratarea tulburărilor legate de consumul de substanțe și dependențe, Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, Bucuresti.

19 octombrie 2019 – Curs de consiliere de cuplu, Confident Business Training.

19-20 aprilie 2019 – Conferinta „Stres, Anxietate si Depresie (S.A.D.)”, editia a VII-a, Houston NPA.

12-16 martie  2018 – Conferinta “Creierul in bolile psihice”, in cadrul Brain Awareness Week, Spitalul de Psihiatrie Titan “Dr. Constantin Gorgos”.

11-12 mai 2018 – Conferinta „Stres, Anxietate si Depresie (S.A.D.), editia a V-a – Managementul de caz al pacientului psihiatric”, Houston NPA.

03 martie – 17 iunie 2018 –  Curs de formare profesionala continua “Sisteme de evaluare si interventie in Psihoterapia Integrativa pentru copii si adolescenti”, Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, Bucuresti.

9-10 decembrie 2017 – Cursul de Initiere si Instruire in Psihologia Sportului, Asociatia pentru Psihologia Sportului, Bucuresti.

20 noiembrie 2017 – Conferinta “Mintea obsesiva: intelegerea si tratamentul tulburarii obsesiv-compulsive”, Scuola di Psicoterapia Cognitiva (SPC, Roma), Asociatia Romana de Terapie Comportamentala si Cognitiva (ARTCC, Bucuresti) si Editura Academiei Romane, Bucuresti.

24 – 26 februarie 2017 – Curs de specializare acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) si Ministerul Educatiei “Consilier pentru dezvoltare personala (Life Coach)”, Confident Business Training.

Programele mele